vineri, 5 septembrie 2014

"Dragostea mea" POLITICA

Nu am mai scris de mult. Si pentru ca tot este de actualitate, mi-am zis cear fi sa scriu despre "dragostea mea" POLITICA.
Nu mi-a placut niciodata sa vorbesc despre ea. Cum nu-mi place sa vorbesc nici depre religie. de pat cu prietenii si rudele, aceste doua subiecte sunt tabu. Cred ca asa ar trebui sa fie pt toata lumea: tabu. Azi insa, voi vorbi desi nu ma pasioneaza. de fapt ceea ce la noi se numeste POLITICA mie mi se pare ca este un dezmat mizerabil la care noi suntem spectatori pasivi. Asa suntem invatati. Sa stam pe margine, cu bratele incrucisate la piept (ca niste ţaţe...no offence) si sa dam din gura dupa cum bate vantul. De fapt suntem niste paiate manevrate de niste dibaci mancatori de rahat. Scuzati exprimarea, dar in ultima vreme sunt foarte scarbita de ccea ce se intampla in jurul meu.

Peste tot aud: n-am saturat de tara asta jegoasa si mizerabila. chiar si eu am spus-o de cateva ori. Dar am uitat cu totii un lucru esential: aceasta tara este srict creatia noastra. Noi am facut-o mizerabila si la propriu si la figurat. Noi aruncam gunoaie pe jos, fara sa ne pese ca de fapt tot pe noi ne afecteaza, noi ii alegem pe idiotii care ne manevreaza.

Ne indreptam incet dar sigur catre dobitocism. De ce? Pt ca asa vor conducatorii nostri dragi. Oamenii prosti sunt mai usor de manipulat. Oamenilor prosti daca le dai un deget, cred ca l-au apucat pe dumnezeu de un picior. Uitati-va macar de curiozitate la televizor si o sa vedeti ca am dreptate. Ce ni se promite intotdeuna in prag de alegeri? Ca va curge cu lapte si miere. pe bune? Chiar ma crede cineva asta? Raspunsul este simplu: sigur ca da. Si vor  fi intotdeuna prosti care vor crede asta. Stau si ma intreb cum e posibil ca in anul de gratie 2014 sa mai credem in asemenea momeli. Simplu: suntem prosti. Deci si-au atins scopul. Si atunci ce mai vor de la noi? Vor sa ne pastreze dobitoci. ca nu cumva sa scoata unul capul din galeata de rahat. nu! Trebuie sa stam acolo si sa inghitim totul. Ne meritam soarta. Noi ii alegem. nu se aleg singuri. E vina noastra ca ni se intampla asta.

Toti spun: m-am saturat sa votez, nu am cu cine sa votez, titi sunt favre. Asa este.  Dar vedeti voi? Nu toti gandesc Asa. mai este si acea parte e populatiei, indobitocita, care alege pt noi si noi toti apoi ne vaitam.

Eu deocamdata nu sunt hotarata cu cine votez. Din punctul mu de vedere, i-as pune pe toti la zid. Toti merita asta. Insa ma voi duce sa votez. Stiti vorba aia: din doua re o aleg pe cea mai putin rea. Este un compromis pe care-l fac pt ca nu vreau sa mai aud de dat inapoi.

Ma uitam ieri la tv. Nu mi se intampla foate des. Era "dl" Ponta alaturi de "scumpa" lui sotie. Amandoi foarte incantati de primirea care li s-a facut in China. Premierul chiar a zis ceva de genul: "de cand nu am mai vazut asa ceva" referinduse la niste copii imbracati in pionieri si cu bratele plene de flori. Imediat in fata ochilor mi-au aparul sotii Ceausescu. Imagina era izbitor de asemanatoare si instantaneu mi s-a facut scarba.

Ce ne putem dori mai mult decat un conducator care vrea sa ne bage iarasi in intuneric. nu uitati dragilor ce insemna si ce inseamna comunismul in tarile in care inca mai este la puteri: dictatura, imposibilitatea de a te exprima liber, lipsa libertatii de miscare sau cu alte cuvinte: gata cu plimbarile in afara tarii sa ne cumparam toale de la Milano sau Pandorf, gata cu internetul, tabletele si telefoanele inteligente. Daca mai aveti pe acasa telefon cu disc, acu' e momentul vostru...veti fi la moda. Gata  cu demostratia tinerei generatii de adulti de maine. Vor trebui sa invete ce inseamna umilinta si obedienta. Gata cu masinile scumpe si distractiile in cluburile de noapte. Si toate astea din cauza cui? A noastra a tuturor. Dragii mei alegatori, va dau un sfat: nu dati cu piciorul si la aceasta sansa de a intrepta lucrurile, poate sa fie ultima.


Sper sa va pot multumi pt alegerea pe care ati facut-o;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu